Четири казана рибена чорба, приготвена от ученици, отива за Дома за хора със сетивни увреждания и за службата за „Социален патронаж“ във Вълчедръм.
Идеята е на възпитаници на Професионалната гимназия „Димитър Маринов“ в града близо до Дунав. Кулинарните си умения представят под мотото „Ние се учим от най-добрите“. А инициативата е само част от проявите на бъдещите майстори в рамките на Европейската седмица на професионалните умения.
В училищните състезания „Най-добър в професията готвач“ и „Най-добър в професията майстор-сладкар“ оценител на кулинарните изкушения, създадени от възпитаници на гимназията, е известният тв водещ Петър Бъчваров – Ути. Той е и гост на специално организирана среща на седмокласници от града и техните родители, на която представя професията готвач, възможностите пред овладелите я и потенциала за успех.
Четете повече в бр. 51 – 52, 20 декември 2018 г.
Уважаеми читатели, в. „Аз-буки“ и научните списания на издателството може да закупите от НИОН "Аз-буки":
Address: София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5
Phone: 0700 18466
Е-mail: izdatelstvo.mon@azbuki.bg | azbuki@mon.bg